ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΑΝΟΣ ΠΑΡΝΗΘΑ

Ένας καταπληκτικός προορισμός, μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας. Προσοχή μόνο τους χειμερινούς μήνες, διότι το φαράγγι γεμίζει και είναι ακατόρθωτο να το περάσετε απέναντι, όσο κι επικίνδυνο...

Το κοκκινόσπιτο της Σύρου

Η πρώτη εντύπωση θα μπορούσε να σε παραπέμψει σε ταινία θρίλερ. Το κόκκινο χρώμα στους τοίχους του σπιτιού, οι σκάλες που τρίζουν, τα πανέμορφα ταβάνια που κρέμονται μετέωρα και γενικά ο χρόνος...

Σπήλαιο Αφαίας - Όρος Αιγάλεω

Το Σπήλαιο του Νυμφόληπτου Αρχέδημου

"Ακόμα κι αν βαδίζεις προς το σκοτάδι, πάντα να κοιτάς το φως, για να μην ξεχάσεις από πού ήρθες".

Μουσείο βασανιστηρίων - Σαν Μαρίνο (Museo Della Tortura)

...Η εποχή που ο Θεός έκανε διακοπές! Ο Δήμιος μοστράρει στην είσοδο, αυθεντικός εκτελεστής μιας μαύρης σελίδας της ιστορίας μας...

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Λαντάνα (Lantana camara)


Λαντάνα     lantana camara  


Οι Καρποί και τα φύλλα αν φαγωθούν προκαλούν  εμετό και διάρροια, διαστολή της κόρης του ματιού και αναπνευστική εξάντληση.

Αειθαλής ή ημιαειθαλής θάμνος.Ύψος έως 1,5 μέτρο και σχήμα ακανόνιστο. Έχει μικρά άνθη, πολυάριθμα , κιτρινοπορτοκαλί η ιώδη η υπόλευκα , που στην ωρίμανσή τους , μετατρέπονται σε πολυάριθμους μικρούς καρπούς χρώματος σκούρο κυανό η μαύρο . Ανθίζει από Μάιο μέχρι Νοέμβριο και φέρει πολύ πλούσια ανθοφορία
Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά το έδαφος  και αντέχει σε υψηλές θεμοκρασίες.Αυτό σε συνδυασμό με το ότι υπάρχει τοξικότητα στα φύλλα κι έχει παρατηρηθεί ότι αρρωσταίνουν τα αιγοπρόβατα που το τρώνε, δεν το κάνουν και πολύ αγαπητό στους κτηνοτρόφους. Παρόλα αυτά έχει ένα ιδιαίτερο μελισσοκομικό ενδιαφέρον, γιατί ειδικά στην Αυστραλία (που είναι εισαγόμενο στο οικοσύστημα τους – όπως στο δικό μας ο ευκάλυπτος και ο καλλιστήμονας) υποτίθεται ότι έχει σώσει την γηγενή άγρια μέλισσα Exoneura που εκτός από την ανθοφορία του φυτού, εκμεταλλεύεται και τους βλαστούς για να κάνει φωλιές.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Made In Greece - ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΛΕYΚΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΦΟΡΕΣΙΩΝ»



Τα μέλη της ομάδας Ιχνευταί κλήθηκαν, σαν Lightforce αυτή τη φορά, να φωτογραφήσουν και να αναδείξουν τις πλούσιες και μοναδικές Παραδοσιακές Στολές του Ελλαδικού μας χώρου. Η απάντηση ήταν άμεση.

Εξάλλου, ο πολιτισμός και το ταξίδι δε σταματά σε μια βόλτα στο βουνό, σε ένα σπήλαιο, σε έναν αρχαιολογικό χώρο, μα συνεχίζεται μέσα από πολιτιστικές εμπειρίες όπως τα αριστουργήματα των Αυθεντικών Ελληνικών Παραδοσιακών Στολών. Η εμπειρία και η γνώση που αποκτήθηκε από την επαφή με τις Γνήσιες Παραδοσιακές Στολές είναι ανεκτίμητη! Η μυρωδιά... η αφή... αισθήσεις που διεγείρονται και σε ταξιδεύουν σε άλλα μέρη και εποχές. 

Εικόνες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά μας αλλά και στο φωτογραφικό φακό μας...!

...Χωρίς περαιτέρω λόγια απολαύστε το backstage υλικό εδώ: lightforce.gr


Η ομάδα Ιχνευταί, επεκτείνεται, δραστηριοποιείται και δημιουργεί την εταιρία Lightforce

Η ομάδα Ιχνευταί, επεκτείνεται, δραστηριοποιείται και δημιουργεί την εταιρία Lightforce. 
 Μέσα από την  εταιρία μας δίνεται η δυνατότητα να ασχοληθούμε με επαγγελματικές φωτογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία μας. Περιμένουμε να μας επισκεφτείτε και να απολαύσετε κάποιες από τις δουλειές μας στη διεύθυνση  lightforce.gr

Συνοπτικός Οδηγός Επιβίωσης

ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ


1) Αναζητήστε άλλους επιζήσαντες
2) Προσφέρετε πρώτες βοήθειες
3) Βρείτε καταφύγιο
4) Εξασφαλίστε ζέστη, νερό και τροφή
5) Ξεκουραστείτε

ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ


ΘΕΣΗ: Προσδιορίστε τη θέση σας, αν είστε κοντά σε αναγνωρισμένο δρομολόγιο είναι πολύ πιο εύκολο να σας βρουν, αλλιώς θα πρέπει να μετακινηθείτε σε μια άλλη περιοχή.
 

ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ελέγξτε αν υπάρχει ασύρματος, κινητό ή οτιδήποτε άλλο μέσο έτσι ώστε να πετύχετε επικοινωνία.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Ελέγξτε τις διαθέσιμες προμήθειες (τροφή και νερό) και υπολογίστε πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε με ό,τι έχετε.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Ελέγξτε τη φυσική κατάσταση, τη δική σας και των άλλων, ίσως χρειάζεται χρόνο για να περιποιηθείτε πληγές και να ανακτήσετε δυνάμεις για μια μεγάλη πορεία.
Θα πρέπει να τα ζυγίσετε όλα αυτά σε σχέση με την πιθανότητα να εξασφαλιστεί αρκετή τροφή για όσο διάστημα παραμείνετε στο συγκεκριμένο σημείο.

ΚΑΙΡΟΣ: Μια διάσωση για να είναι επιτυχής πρέπει οι καιρικές συνθήκες να το επιτρέπουν.
Αν σχεδιάζετε να κινηθείτε δείτε τι προμηνύει ο καιρός!!!!! Μήπως θα πρέπει να περιμένετε για καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες????

ΣΗΜΑΤΟΔΟΣΙΑ: Ελέγξτε όλο τον διαθέσιμο εξοπλισμό σηματοδότησης (καπνογόνα, φωτοβολίδες, αυτοσχέδιες φωτιές, καθρεφτάκι ανάκλασης φωτός κλπ.) και ετοιμάστε τον για την όσο δυνατόν γρηγορότερη χρήση του. Θα ήταν πολύ άδικο να χάσετε το αεροπλάνο/ελικόπτερο που περνάει ξαφνικά από πάνω σας.


Για την ομάδα ΙΧΝΕΥΤΑΙ:
Photo/Κείμενο : Lefteris Croc
Επιμέλεια κειμένου : Μαριάννα

Τα «Έμψυχα Αγάλματα» των Αρχαίων Ελλήνων

Τα «Έμψυχα Αγάλματα» των Αρχαίων Ελλήνων
Άγαλμα είναι ένα γλυπτό ομοίωμα που αναπαριστά έναν Θεό  ή έναν Ημίθεο, έναν Κούρο ή μία Κόρη... Στα 450 π.Χ. η Αρχαιοελληνική τέχνη έφτασε σ' ένα τέτοιο σημείο τελειότητας, και στοχασμού που ποτέ δεν ξεπεράστηκε από τότε.


Η Ελλάδα έχει να επιδείξει έναν Φειδία, που τον χαρακτήρισαν ως «Πλάστη των Θεών»! Ο Θεϊκός Φειδίας αλλά και άλλοι γλύπτες της Αρχαίας Ελλάδας, κατόρθωσαν να κάνουν τα σκληρά και ψυχρά υλικά να πάρουν έκφραση και Ψυχή και να αποτυπωθεί πάνω τους, ολοζώντανη η Θεϊκή παρουσία!
Οι αρχαίοι Έλληνες καλλιτέχνες, γνώριζαν πώς να κάνουν ένα άγαλμα «Έμψυχο» και ζωντανό. Ήταν γνώστες της γλυπτικής τέχνης και «Μύστες» ταυτόχρονα…

Κατ΄αρχήν ήταν πολύ σημαντικός ο «Τόπος» που θα σμιλευόταν το άγαλμα. Όλοι οι αρχαίοι τόποι διατρέχονταν από Θεϊκή πνοή γιατί ήταν όλοι τους δημιουργημένοι πάνω σε πολύ ισχυρά γεωμαγνητικά πεδία και αυτή ακριβώς η ισχυρή ενέργεια τους, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την Εμψύχωση!


                                 

                                      ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΛΑΤΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ     

Ένα άγαλμα αποκτούσε «Ζωή» ώστε με τη βοήθεια του Θεού που απεικόνιζε, να συντελεί στο να εκφράσει τη θέληση του, τη θεραπεία, καθώς και την Ουράνια βούληση!

Επίσης ήταν πολύ σημαντική η «Ύλη» που θα χρησιμοποιούσε ο γλύπτης για να σμιλέψει το άγαλμα. Τα υλικό θα έπρεπε να είναι κατάλληλο αφενός να συγκρατήσει και αφετέρου να διαβιβάσει ηλεκτρικά φορτία ψυχικής δύναμης…
Η παλαιότερη κατάλληλη ύλη ήταν το ξύλο και στη συνέχεια το Πεντελικό μάρμαρο και το ελεφαντόδοντο. Τα υλικά αυτά ενδυνάμωναν την ήδη θετική τους ενέργεια, σε χώρους με ισχυρό θετικό γεωμαγνητικό πεδίο. Σε αντίθεση με το οποιασδήποτε μορφής μέταλλο ή χαλκό που ουδετεροποιούσαν και εξουδετέρωναν την όποια αρνητική γήινη ακτινοβολία του χώρου και του τόπου…

Όταν το άγαλμα παρεδίδετο από τον Μυημένο γλύπτη στον ιερέα του εκάστοτε ναού, η εργασία της εμψύχωσης είχε μεν αρχίσει, αλλά δεν είχε ακόμα συντελεστεί.
Το άγαλμα έπρεπε να υποβληθεί σε «Κάθαρση» με τα 4 στοιχεία ώστε η τελική ζωή να δοθεί μέσω του 5ου στοιχείου.
Το τοποθετούσαν σε βάση από καθαγιασμένη άμμο (γήινο στοιχείο).
Το θυμιάτιζαν ώστε να περιβληθεί από νέφος αρωματικού καπνού (στοιχεία πυρός και αέρα).
Το ράντιζαν με αγιασμένο ύδωρ που το φύλασσαν σε 4 τελετουργικές υδρίες (υδάτινο στοιχείο).
Μετά την «Κάθαρση» το άγαλμα ήταν έτοιμο να πάρει ζωή, να την κρατήσει για πάντα, αλλά και να τη μεταδίδει για πάντα…

Ο Ιεροφάντης του Θεού που απεικόνιζε το άγαλμα, μαζί με άλλους 3 ιερείς-ιέρειες, προέβαιναν στο «άνοιγμα του στόματος και των οφθαλμών, δια της επιθέσεως των χειρών των επί του αγάλματος». Άγγιζαν τελετουργικά το άγαλμα, ψάλλοντας ταυτόχρονα κατάλληλους με την περίσταση Ύμνους που είχαν πρόσβαση στις βαθύτερες καταστάσεις της συνείδησης. Η αποτελεσματικότητα των Ύμνων οφειλόταν στην ακριβή προφορά των λέξεων, από τον τονισμό τους και τον χρωματισμό της φωνής του ιερέα του Θεού. Οι καθιερωμένες λέξεις ήταν μία «Επωδή» που καλούσε τις ανώτερες δυνάμεις να εμψυχώσουν τα αγάλματα. Ο ιερέας με την επίκληση της επωδής γείωνε μία  ουράνια ακτίνα συμπαντικής ενέργειας πραγματοποιώντας την ένωση μεταξύ Ουρανού και Γης.
Όταν ο «Ιεροφάντης» συνδέεται με το Θεό του, το πέπλο της υλικής πραγματικότητας αποτραβιέται σιγά-σιγά μπροστά από τα μάτια του… Το φως του Θεού του αποκαλύπτει τις ποιότητες του και βιώνει ταυτόχρονα το υλικό, το υπερβατικό, το Πνευματικό και το Ψυχικό πεδίο… Έχει την ιδιότητα να συνυπάρχει ταυτόχρονα, σε αυτές τις διάφορες ποιότητες μεταβάλλοντας το υλικό επίπεδο σε υπερβατικό. Αυτό είναι εφικτό γιατί η Ψυχική Δύναμη του, τη στιγμή της επίκλησης του Θεϊκού Φωτός είναι τεράστια… Κινείται σε Ενεργειακά πεδία ακατανόητα στους κοινούς θνητούς… Σε συχνότητες, κραδασμούς και παλμοδονήσεις έξω από το ανθρώπινο οπτικό φάσμα… Ο ίδιος μετουσιώνεται σε φωτεινό μετασχηματιστή κατά την εμψύχωση, διότι υλοποιεί τις ποιότητες του Θεού του τη δεδομένη στιγμή… Γίνεται «Αγωγός Θεϊκού Φωτός» και μετουσιώνοντας το, το γειώνει στα Γήινα πεδία της ύπαρξης.

Τη στιγμή που ο Ιεροφάντης συνδέεται με την Συμπαντική ενέργεια, το κορμί του είναι μετέωρο στην ύλη και η Ψυχή του, ατενίζει τα πέρατα του Σύμπαντος… Γίνεται Μετασχηματιστής και Μυεί στην κυριολεξία το άγαλμα, στη Γνώση και υλοποίηση του Θεού που εκφράζει και απεικονίζει!
Όταν είχε επιτευχθεί η κάθοδος του Θεού στο ναό μέσω της εμψύχωσης των αγαλμάτων, οι Θεοί δέχονταν από τους πιστούς τις εκδηλώσεις σεβασμού τους, τις επικλήσεις τους και με αυτό τον τρόπο εκπλήρωναν τις δεήσεις τους.
Σε κάποιους ναούς (Ασκληπιεία) ο ασθενής πιστός μπορούσε να κοιμάται κοντά στο άγαλμα του Θεού «εγκοίμηση στο Άβατο» οπότε σαν σε όνειρο, ο Θεός παρουσιαζόταν και τους ανακοίνωνε τον τρόπο ίασης τους.

Επίσης σε άλλες περιπτώσεις ο Θεός μέσω του αγάλματος (Προφητικά αγάλματα) προκαλούσε στους πιστούς κάποια διορατικότητα σχετικά με γεγονότα τα οποία έμελλε να συμβούν και ήταν πραγματικά σημαντικά. Όταν ολοκληρωνόταν η διαδικασία της «Εμψύχωσης» το άγαλμα είχε λάβει «Ζωή» ήταν ζωντανό και αυτή την ιδιότητα την διατηρούσε και τη μετέδιδε για πάντα…

Για την ομάδα ΙΧΝΕΥΤΑΙ:  
Κείμενο:Κάλλη Σκαρλάτου 
Photo Lefteris Croc, Ανδρομάχη Βόγκλη
Βιβλιογραφία: «Τα εσωτερικά απόρρητα εις τον Πλούταρχον»
                     «Μυστική Ακρόπολη»

Σπήλαιο Πανός - Πάρνηθα

Διαδρομή: Σπήλαιο Πανός Πάρνηθα ή Λυχνοσπηλιά

Μια απίστευτη διαδρομή, στο μεγαλύτερο παράδεισο πρασίνου της Αττικής. Ξεκινήσαμε, μια παρέα 10 ατόμων για βόλτα, στη δυτική πλευρά της Πάρνηθας. Δεν είχαμε ξαναπάει και στην αρχή μας φάνηκε δύσκολο να το βρούμε, άλλα ευτυχώς μας βοήθησε η σηματοδοσία. 'Ολο το μονοπάτι είναι μαρκαρισμένο με κόκκινα ταμπελάκια - μικρές πινακίδες. Στα επικίνδυνα σημεία, που είναι 2 με 3, έχουν περάσει συρματόσχοινο, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να κρατηθεί, διότι η πλάγια κόβεται λίγο απότομα και για κάποιον άπειρο ίσως είναι λίγο δύσκολο να τη διαβεί.
Όλη η διαδρομή, μέχρι το σπήλαιο είναι καταπράσινη. Ευτυχώς αυτό το κομμάτι γλύτωσε από την μεγάλη φωτιά της 28ης Ιουνίου, 2007. Μοναδικές μυρωδιές που σε γεμίζουν ενέργεια, εικόνες που μπορείς να χαζεύεις με τις ώρες, άλλα το πιο ωραίο είναι αυτή η εναλλαγή του τοπίου που σε μαγεύει από τα πρώτα βήματα. Από τα καταπράσινα διάσελα,

Ηφαίστειο Σουσάκι-Ενα θηρίο κάτω από τα πόδια μας.



  Η ομάδα Ιχνευταί επισκέφτηκε το ηφαίστειο Σουσάκι στην περιοχή Αγ. Θεόδωροι Κορινθίας. Λίγοι γνωρίζουν για την ύπαρξή του, δεν παύει όμως να υπάρχει και να επαγρυπνεί κάτω από τα πόδια μα.   Το Σουσάκι ανήκει στο ίδιο ηφαιστειακό τόξο που ανήκουν τα Μέθανα, η Αίγινα, ο Πόρος, η Νίσυρος και τέλος, αλλά και πιο δημοφιλής, η Σαντορίνη.
  Η επίσκεψή μας σύντομη και περιεκτική, διότι τα αέρια που ανέβλυζαν από τις φυσικές στοές, έδιναν μια έντονη και ταυτόχρονα δυσάρεστη μυρωδιά. Παλιότερα από το μέρος αυτό γινόταν εξόρυξη θείου, αλλά τώρα πλέον έχει εγκαταλειφθεί.