Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Λίμνη Δόξα - Ορεινή Κορινθία

  Το σημερινό μας άρθρο έχει σκόπο να μοιραστεί την εμπειρία μας από την επίσκεψη μας στη λίμνη Δόξα, στην περιοχή Φενεός, Ορεινή Κορινθία. Ξεκινώντας από την Αθήνα και μετά από περίπου 2 ώρες οδήγησης, κάναμε την πρώτη στάση στο βουνό "μικρή Ζήρεια" για ξεμούδιασμα...και χιονοπόλεμο! Είχε χιονίσει το προηγούμενο βράδυ και το τοπίο ήταν μοναδικό. Στα 1300 μ. υψόμετρο, το χιόνι είχε ζωγραφίσει πάνω στο βουνό και στα έλατα σαν σε δικό του χειμωνιάτικο καμβά. 


  Συνεχίζοντας το ταξίδι μας φτάσαμε στην υπέροχη Λίμνη. Τα βουνά τριγύρω χιονισμένα, ο ήλιος ρίχνει τις ακτίνες του στην επιφάνεια, δημιουργώντας μικρές κρυστάλλινες αντανακλάσεις, σαν πολύτιμα πετράδια. Τα ρυάκια είχαν σχηματίσει μια λεπτή επιφανειακή κρούστα πάγου, τόσο στέρεο και εύθραυστο μαζί. Ένα υπέροχο μέρος για διαλογισμό και αυτοσυγκέντρωση. Λίγο πιο κάτω, βοσκοί αλόγων έκαναν βόλτα τα ζώα τους. Ζώα πανέμορφα, περήφανα, γεμάτα δύναμη και αφοσίωση. Όλη η εικόνα έδινε κάτι από μακρινό τοπίο, σχεδόν παραμυθένιο, ίσως κι Ευρωπαϊκό. Μα αυτή η χώρα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από όμορφα μέρη. Έχει τη δική της άγρια ομορφιά.

  Η Λίμνη Δόξα είναι τεχνητή. Κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90, για να προστατεύσει τις καλλιέργειες από τι;ς συχνές πλημμύρες. Αυτό που έχει, όμως, ιδιαίτερη σημασία είναι πως αν και έχει επέμβει χέρι ανθρώπου, το μέρος είναι μαγευτικό. Ο άνθρωπος είναι ικανός για μεγαλουργήματα αν συνεργαστεί αρμονικά με τη φύση. Μπορεί να κάνει ένα πρακτικά χρήσιμο έργο αλλά και όμορφο ταυτόχρονα. Τελικά, μόνο όταν ο άνθρωπος σεβαστεί τη φύση, αυτή θα τον βοηθήσει στο έργο του.



Συντεταγμένες Λίμνης: Ν 37.93204 Ε22.28823

                                                                   BINTEAKI































 
Για την ομάδα ΙΧΝΕΥΤΑΙ: 
Lefteris Croc - Κείμενο/Φωτό/Βίντεο
Mr. G - Φωτό/Βίντεο
Ανδρομάχη - Φωτό
Μαριάννα - Κείμενο

2 σχόλια :

Πολύ όμορφα μέρη, είχα την τύχη να βρεθώ εκεί τα Χριστούγεννα του 2012!!!

Ναι πραγματικά το μέρος ειναι καταπληκτικό!!

Δημοσίευση σχολίου