Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Φαράγγι Θερίσου - Χανιά ΚρήτηςΑυτή η εκδρομή ήταν μια έκπληξη για μας. Βρισκόμασταν ήδη στη μαγευτική Κρήτη. Απολαύσαμε τη μοναδική ομορφιά και ενέργεια της Παλαιόχωρας, αλλά είχε έρθει η στιγμή της επιστροφής στα Χανιά. Η ώρα του φαγητού περασμένη, αλλά είπαμε να ακολουθήσουμε την προτροπή περισσότερων των 2 ατόμων, να επισκεφτούμε το φαράγγι του Θερίσου. Στο τέλος, λέει, υπήρχε μια πολύ καλή ταβέρνα.

Ρυθμίσαμε το GPS και ξεκινήσαμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε αυτό που ακολούθησε. Στη διαδρομή από Παλαιόχωρα, περάσαμε πολλά γραφικά χωριουδάκια στο βουνό Ομαλός, διασχίσαμε τα Χανιά και πήραμε το δρόμο για Θέρισο. Ξαφνικά, το τοπίο άρχισε να αγριεύει, βράχια υψώνονταν αριστερά-δεξιά μας, το τοπίο πρασίνισε, ο ήλιος κρύφτηκε και προτού το καταλάβουμε είμαστε ήδη μέσα στο φαράγγι.

Φιδοειδής διαδρομή, με γεφυράκια να ενώνουν τη γη πάνω απ’ τον ποταμό, πανύψηλα βράχια και οι κυρίαρχοι κάτοικοι του φαραγγιού…οι λατρεμένες μας κατσίκες. 
Μαζί τους το διασκεδάσαμε ιδιαιτέρως, παίζοντας κυνηγητό…για κείνες δεν ξέρουμε αν τα αισθήματα ήταν αμοιβαία, αλλά τι να κάνεις….τα παιδία παίζει…

Προτέρημα του φαραγγιού... για τους τεμπέληδες… είναι ότι διασχίζεται όλο με αμάξι. 
Στο τέλος υπάρχουν, όντως, 2 φανταστικές ταβέρνες. Εμείς κάτσαμε στην πρώτη… Φάγαμε την καλύτερη στάκα του νησιού, αλλά και πεντανόστιμους μεζέδες, φτιαγμένους από τα χεράκια της μαμάς του ιδιοκτήτη.


Αν βρεθείτε στα Χανιά, μην ξεχάσετε να περάσετε μια βόλτα κι από κει. Το προτείνουμε ανεπιφύλαχτα!

Εδώ το  βίντεο με  εξτρά κομμένες σκηνές
Για την ομάδα ΙΧΝΕΥΤΑΙ:
Photo/Μοντάζ/Κείμενο: Lefteris Croc

Video/Κείμενο: Μαριάννα

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου