Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Σπήλαιο Σωτήρος Τουρκοβούνια Αττικό Αλσος

Η ομάδα Ιχνευταί σας ταξιδεύει αυτή την φορά στο σπήλαιο Σωτήρος στα Τουρκοβούνια .
Καταρχήν, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους fysiolatres.blogspot και τον ΣΠΕΛΕΟ για την άψογη οργάνωση, την βοήθεια και ασφάλεια στην κατάβαση,που μας παρείχαν.
Το συγκεκριμένο σπήλαιο ανακαλύφθηκε γύρω στο 1970 κατά την διάρκεια εργασιών στα λατομία ΦΡΑΓΚΟΥ.
Ευτυχώς η εργασίες του λατομείου σταμάτησαν συγχρόνως με την απόφραξη του κέντρου του σπηλαίου, που σήμερα χρησιμεύει σαν είσοδος. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε και τους τρεις μαθητές που πρώτοι το ανακάλυψαν, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που μικρά παιδιά ανακαλύπτουν μεγάλα πράγματα.....(ο Φ.Φωτάκης και οι αδερφοί Κωστόπουλοι).
Το σπήλαιο δυστυχώς αν και μετρά λίγα χρόνια στο φως της δημοσιότητας, έχει λεηλατηθεί από διάφορους ασυνείδητους περαστικούς που θεωρούν απαραίτητο να αφήσουν το όνομά τους χαραγμένο ή γραμμένο με σπρέι πάνω σε αυτό το μνημείο της φύσης, όπου χρειάστηκαν εκατομμύρια ετών για να δημιουργηθεί και μόλις μερικά χρόνια για να καταστραφεί.


Παρ' όλα αυτά, πάμε να δούμε μια εκπληκτική έρευνα που διενεργήθηκε από τον Ιωάννη Ιωάννου, το 1972, στην οποία προτείνεται και η αξιοποίηση του σπηλαίου ως τουριστικό αξιοθέατο, πράγμα που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Στη χαρτογράφηση του σπηλαίου δεν βρέθηκε κάτι με αρχαιολογικό ενδιαφέρον. 
 Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Θεόφραστος - Τμήμα Γεωλογίας. Α.Π.Θ.


        ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.


 ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ 



                                      ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ HD ΑΝΑΛΥΣΗ






























BINTEO Mr.G
PHOTO. Mr.G ,LEFTERIS CROC,FYSIOLATRES BLOGSPOT
KEIMENO ΕΡΕΥΝΑ LEFTERIS CROC
 
Προειδοποίηση: οι δημιουργοί του δεν φέρουν καμμία ευθύνη για πιθανά συμβάματα από ατομικές ή ομαδικές επισκέψεις στα μέρη που παρουσιάζονται . Δεν συνιστούν την επίσκεψη σε αυτά τα μέρη και σαφέστατα δεν παροτρύνουν τους αναγνώστες τους να τα εξερευνήσουν χωρίς να έχουν πάρει τις απαραίτητες άδειες (όπου απαιτείται) καθώς και χωρίς την συνοδεία εκπαιδευμένων ειδικών. Όσοι αγνοήσουν τις πιο πάνω προειδοποιήσεις φέρουν όλη την ευθύνη για πιθανά ατυχήματα ή άλλα ατυχή συμβάντα στους χώρους αυτούς.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου